Boekentip: Beste medewerker, hoe gaat het?

Feedback en evalueren op de werkvloer – wat is nu de beste manier om dat aan te pakken? Dit boek brengt wetenschappelijke kennis naar de praktijk. 

Het traditionele evaluatiesysteem, met functioneringsgesprekken en jaarlijkse evaluaties, ligt tegenwoordig onder vuur. Leidinggevenden klagen over tijdsverlies en administratiekosten, medewerkers over stress. Daarnaast stellen wetenschappers vast dat dit systeem dikwijls niet leidt tot betere prestaties. Bijgevolg gaan er nu stemmen op voor een continu en ondersteunend feedback-systeem, eerder gericht op ontwikkeling dan op evaluatie.

Welke wetenschappelijke bevindingen zijn er over de traditionele en nieuwe invulling van feedback? En wat is nu de juiste aanpak voor jouw organisatie? In Beste werknemer, hoe gaat het? bieden de auteurs een waaier aan ingrediënten aan waarmee elke organisatie zelf aan de slag kan om een ideaal feedbackmenu samen te stellen, zodat medewerkers én leidinggevenden optimaal kunnen presteren. 

Bovendien bevat het boek talloze praktijkvoorbeelden en real-life cases, en een wetenschappelijk ondersteunde tool waarmee je zelf de feedbackcultuur van een organisatie in kaart kunt brengen. 

Het boek bestellen kan in de webshop van Owl Press.